Mijn winkelmand

Sluit

5 x dé horloge trends voor 2019

5 x dé horloge trends voor 2019
Posted on

Nu het nieuwe jaar alweer een maand gaande is, is iedereen weer bezig mijn zijn of haar ‘normale’ leven. Men staat weer dagelijks in de sportschool om de decemberkilo’s eraf te trainen en met de zomer van 2019 in het vooruitzicht geeft iedereen nét even dat beetje extra terwijl ze in de gewichten slingeren.

Toch moet je jezelf blijven verwennen. Al helemaal tijdens die koude, natte wintermaanden. En hoe kun je jezelf nou meer verwennen dan met een nieuw horloge? Dat is toch het accessoire waar iedereen gelukkig van wordt? Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren. Wat gaat de horloge trends van 2019 worden? We hebben ze op een rijtje gezet. 

1. Less is more

Voor de heren zal ook in 2019 dit weer de belangrijkste trend worden. Een minimalistisch horloge wat toch op valt. Het fijne aan minimalistische horloges is dat ze door hun eenvoud bij iedere gelegenheid gedragen kunnen worden. Voor naar het werk, bij een casual outfit of naar een feestje gecombineerd met een chique pak. Ideaal toch?

2. Retro

Een trend die we voor de man en vrouw in 2018 al eens voorbij zagen komen: de retro horloges. Afgelopen jaar was het jaar van de comeback trends. Dit is ook gebleken op het gebied van horloges. Diverse horlogemerken hebben ervoor gezorgd dat deze horloges weer helemaal tof zijn. Old fashioned in een nieuw jasje bij wijze van spreken.

3. Blauw is het nieuwe zwart

Geen enkele andere kleur concurreert de afgelopen jaren met het overwicht van blauw in de horlogewereld. Niet verrassend gezien het praktisch oneindige scala aan tinten, schakeringen en nuances dat artistieke keuze biedt voor het presenteren van alle soorten complicaties. Het blauwe wonder dat vier tot vijf jaar geleden begon, heeft zich nadrukkelijk naast de klassiekers zwart en wit geplaatst.

Classic Blue Singel BK Amsterdam - Klassiek blauw horloge met leren horlogebandje

4. Groen is het nieuwe blauw

Blauw mag dan nog altijd vooroplopen in de horlogewereld, als het op kleurexperimenten aankomt zien we een voorzichtig opkomende trend in groene wijzerplaten. Deze trend bevestigd de topscore van groen in het modekleuren trendverslag van het PANTONE-kleureninstituut in de lente van 2018. PANTONE, de wereldwijde autoriteit op het gebied van alles dat met kleur te maken heeft, alsmede de verstrekker van professionele kleurstandaarden, heeft de kleur Arcadia geadopteerd met als redenering: “de vrij koele en heldere groene tint Arcadia is retro en modern tegelijk. Met zijn enigszins blauwe tint geeft het een nieuwe richting aan het lenteseizoen 2018.”

Met deze kleuren zit je altijd goed. In 2018 zagen we het al meer en meer, maar in 2019 zullen nog meer gekleurde horloges gaan zien. Een mooie zwarte trui combineren met een gekleurd horloge zorgt ervoor dat alle ogen op jouw nieuwe klokje gericht zullen zijn.

5. Classy

Kwaliteit, luxe en tijdloos. Niet te opvallend maar heel classy. Een mooi gekleurde wijzerplaat gecombineerd met stalen of leren horlogebanden stralen net wat meer luxe uit. De luxere horloges ga je ook komend jaar weer tegenkomen.

Hello You!

Meld je aan voor onze maillijst